Ik word gek van jou!

Ik ben een verwoed fan van het campingleven. Lekker in je stoeltje voor de tent de boel af zitten kijken. Heerlijk dat nietsdoen en vanaf een afstandje verhalen bedenken die nooit op waarheid getoetst zullen worden.

Zo weet ik inmiddels dat Piet elke ochtend – ja ook met slecht weer – precies om 10.00 uur het chemisch toilet gaat legen. Is denk ik zijn taak in het campinghuishouden.

Ik heb ook ontdekt dat Charlotte geen douchemuntjes wil kopen en zich om die reden wast aan de wastafel. Ze wringt zich in alle bochten om haar kop onder de kraan te krijgen, want ook de haren moeten toch een keer gewassen worden. Wat je al niet doet om een paar muntjes te besparen.

En dan heb je Henk. Wel 50 keer op een dag komt hij langsgelopen. Dan weer voor de vaat, een wasje, een plasje. Of gewoon om even rond te lopen en te kijken. Altijd even groeten en een opmerking. Ja die Henk is echt een sociaal dier.

Dan hebben we nog Deborah, de dikke dame die meurt en zeurt. Aan haar wil ik niet te veel woorden vuil maken, want mensen waar je je aan ergert, verspillen je energie.

En ondertussen weet ik ook heel veel van de problemen van onze Duitse buurman die aannemer is, maar eigenlijk niet gemist kan worden op het werk. Hij belt zo lang, veel en luid dat er weinig ruimte is voor vertier en dat vindt zijn vrouw niet zo leuk. Zo lees ik af aan haar chagrijnige en beteuterde gezicht elke dag weer.

Vanmorgen hoorde ik dat Sjaak helemaal gek wordt van zijn vrouw. Zij deed nog wanhopig een poging om duidelijk te maken dat Sjaak niet gek kon worden van háár; het kwam volgens Ria van het binnenzitten in de veel te kleine caravan na een lange dag en nacht vol regen. Maar niks daarvan; Sjaak was er toch écht van overtuigd dat het door zijn Ria kwam. En nogmaals riep hij: “Ik word gek van jou”. En om zijn statement kracht bij te zetten, rende hij de caravan uit;  voor zover je kunt rennen in een veel te kleine caravan.

Ik zag Sjaak in allerijl op de fiets springen en nu is de grote cliffhanger of we hem ooit nog eens terug zullen zien.

3 gedachten over “Ik word gek van jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: