Windwandeling

Voor de verandering ben ik eens gaan wandelen. Lekker door het bos en de prachtige uiterwaarden van de Rijn. Het waait stevig; zeker windkracht vier tot vijf, maar dat geeft de wandeling een extra dimensie.

In het bos gaat het flink te keer. De bomen laten een indrukwekkend geruis horen, begeleid door continu geritsel van ronddwarrelend blad op de grond. Regelmatig sta ik even stil om goed te luisteren naar dit bijzondere en vooral rustgevende geluid. Ik voel me klein in het grote bos, terwijl het bladerdek een stevig robbertje vecht met de wind.

In de uiterwaarden is het heel anders. Daar ben ik degene die de wind vangt. Maar hoe heerlijk is het als je haren alle kanten opwaaien? Als je jas bol staat en als letterlijk al je zorgen zomaar uit je hoofd waaien?

Ik kan het iedereen aanraden zo’n stevige windwandeling. Je komt helemaal freshminded weer thuis.

Andere verhalen met het thema ‘wind’ vind je bij Tegenwind, Windvanger en Pantoffelhelden.

Eén opmerking over 'Windwandeling'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: