Risotto met veel groen

Risotto met spinazie, venkel, koolrabi, sjalotjes, dille én Parmezaanse kaas. Ik vond het zo’n verrassend lekker gerecht dat ik het recept meteen met jullie wil delen.

Voor 3-4 personen

  • 1 eetlepel olijfolie en wat boter
  • fijngesnipperd sjalotje
  • 400 gram risottorijst
  • 200 ml witte wijn, 1 tot 1,5 liter groentebouillon
  • 200 gram babyspinazie, in reepjes gesneden venkel en in blokjes gesneden koolrabi
  • versgemalen zout en peper en 2 eetlepels vers gehakte dille

Verhit de olie in de pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de risottorijst toe en blijf roeren met een houten lepel tot alle rijstkorrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat alle wijn is geabsorbeerd. Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf af en toe roeren. Voeg pas een volgende scheut bouillon toe wanneer al het vocht is opgenomen. Ga hier mee door tot de rijst gaar is (houdt voor de kooktijd de instructie op het pak aan). Voeg de spinazie toe en roer deze goed door de risotto.

Verhit boter in een andere pan en voeg de venkel en koolrabi toe. Laat de groenten ongeveer 10 minuten rustig garen. Voeg de gehakte dille toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg het groentenmengsel toe aan de spinazierisotto en strooi er flink wat geschaafde Parmezaanse kaas over.

Geef aan dit gerecht gerust een eigen twist. Ik kon het bijvoorbeeld niet laten om toch nog wat kappertjes, zongedroogde tomaatjes en verse cherrytomaatjes toe te voegen. Dat warm-rood staat zo mooi in al dat groen.

Eén opmerking over 'Risotto met veel groen'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: