Broodje Shoarma-ha-ha

Iedereen heeft wel een guilty pleasure; zeker als het om eten gaat. In mijn poging om minder vlees te eten, kan ik het niet nalaten om toch heel af en toe een broodje Shoarma te eten. Met lekker veel knoflooksaus, salade en een beker melk. Eigenlijk voel ik me een beetje bezwaard over deze zwakte. Hoe blij werd ik dan ook toen ik het recept kreeg van een broodje Shoarma van paddenstoelen. Blijkt dit een wel héél smakelijk alternatief te zijn. Voor mij geen Shoarmavlees meer. Ik ga voortaan voor het broodje Shoarma-ha-ha en het recept kan ik jullie natuurlijk niet onthouden. Hier word je blij van!

Ingrediënten voor twee personen

  • 4 spelt pitabroodjes
  • 250 gram oesterzwammen en 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram rode kool en 100 gram ijsbergsla
  • 1 rode ui en 1-2 tenen knoflook
  • 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemalen koriander, 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder, 1 tl zwarte peper, 1 tl gemalen gember
  • 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl gemalen kruidnagel, 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl zeezout
  • Voor de knoflooksaus: 200 ml halfvolle yoghurt, 2-3 eetlepels mayonaise, sap van halve limoen, verse bieslook en 1 tl sambal

Scheur de oesterzwammen in reepjes en snij de champignons in kwarten. Snij de ui in kleine stukjes. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin alle kruiden 1 minuut zonder olie. Voeg een flinke scheut olie toe en bak hierin de ui. Voeg de oesterzwammen toe en bak deze 3 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak het geheel nog 4 minuten. Roer het geheel af en toe goed door.

Bak de pitabroodjes af in de oven conform voorschrift op de verpakking. Snij de rode kool en ijsbergsla in fijne reepjes.

Voeg yoghurt, mayonaise, sap van de limoen, sambal en uitgeperste knoflook bij elkaar in een schaaltje en roer het geheel goed door. Breng op smaak met bieslook.

Snij de afgebakken broodjes open en vul ze met salade, paddenstoelenshoarma en knoflooksaus. Vergeet die beker ijskoude melk niet en leg ook een paar servetten klaar. Want dit heerlijke broodje kun je bijna niet eten zonder te knoeien. Geniet er van!

Ik kwam op dit recept via mijn favoriete kok Sharon de Miranda van het programma Binnenste Buiten. Zin in een ander lekker gerecht met paddenstoelen? Kijk dan bij het recept van Tagliatelle met paddenstoelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: