Gedachtenkronkels

Het leuke van dit bloggen is dat er op een dag allerlei verhalen naar boven komen. Ben ik een keer boos of wind ik me flink op, dan roept de vriend meteen: “Voer voor een verhaaltje.” Ben ik verdrietig dan spreekt hij vroeg – of wat later als dat beter is – de troostende woorden: “Misschien dat je hier straks nog een mooie blog over kunt schrijven. Is het verdriet toch weer ergens goed voor.” En als ik blij ben of iemand zegt iets opmerkelijks, dan klinkt al snel de uitroep: “Ik voel een verhaaltje aankomen.”

Mijn blogs zijn meer vertellingen dan statements. Vrijwel altijd ontdaan van politieke kleuring of maatschappijkritische standpunten. Gewone, herkenbare situaties uit mijn leven gegrepen. En uit jouw leven als je toevallig in mijn buurt was op het moment dat zich iets voordeed.

“Jouw blogs zijn beschouwingen van gewone, dagelijkse dingen”, liet een trouwe lezer me weten. “Alsof ik over je schouder meekijk naar een tafereeltje waar ik normaal gesproken geen aandacht voor zou hebben.” En dat is precies wat ik wil; jou gewoon even met mij mee laten kijken. Niet om je een mening op te dringen of omdat ik je wil overtuigen, maar gewoon omdat ik je iets wil laten zien. “Je mag je teksten best wat scherper maken”, zei weer iemand anders. “Je blijft altijd zo aardig.” Over deze feedback ga ik nadenken. Kijken hoe het hier en daar misschien wat pittiger kan. Maar aardig blijf ik. Want juist dáár voel ik mij steeds beter bij; zeker nu de kranten vol staan met onaardige dingen en de wereld in vuur en vlam staat. Ik blijf aardig: beloofd.

Dus geef ik je volgende week weer een mooi verhaal: grappig, spannend of ontroerend; daar ben ik nog niet helemaal uit. Lees tot die tijd zeker even eerdere blogs die je wellicht nog niet gezien hebt. ‘Ik word gek van jou.’ of ‘112′ bijvoorbeeld, over het vrolijke campingleven. Of de verhalen over mijn sportieve escapades te voet of op de fiets. Probeer nog eens een lekker recept uit onder de rubriek ‘gezond’. Lees nog eens het ontroerende verhaal ‘Coronastilte’ over de oude man in mijn straat die mij nu elke week feedback geeft of geniet van al mijn ontdekkingen in de natuur. Alle verhalen vind je terug onder de rubrieken: groen, sportief, gezond, creatief en intens. Want dat zijn inmiddels mijn vertrouwde ijkpunten.

Vergeet niet mijn blogs in je eigen social media te delen. Het aantal lezers groeit met de week, maar hoe meer lezers, hoe leuker. Schroom niet om een reactie achter te laten bij een verhaal. Altijd leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: