Zoete aardappelcurry met …

Jawel, ik heb er weer eentje. Zo’n heerlijk gerechtje waar je van blijft eten. Zoete aardappelcurry met kikkererwten en spinazie. Mijn zus verrastte mij hiermee op onze wekelijkse kookavond en sindsdien heb ik het al een paar keer gemaakt. Voor wie van curry’s houdt, maar het vlees achterwege wil laten… hierbij het recept:

Ingrediënten voor 4 personen (maar wij eten het met 2-en op)

  • 3-4 zoete aardappels
  • 1 potje kikkererwten en 200 gram verse bladspinazie
  • 1 grote ui en 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper en 1/2 cm verse gember
  • klein blikje tomatenpuree en 1/2 limoen
  • 250 ml kokosmelk en 2 el sojasaus
  • 2 tl komijn, 1 tl kurkuma, 1 tl kerrie, snuf nootmuskaat
  • verse koriander en olie om in te bakken

Gebruik een pan met dikke bodem. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kleine stukjes en verwijder de zaadjes. Schil de gember. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes

Verwarm wat olie in de pan. Fruit de ui. Pers de knoflook en gember erbij en voeg de rode peper toe. Schep om en laat zo’n 3 minuten bakken tot de ui glazig ziet. Voeg de zoete aardappel, tomatenpuree, kokosmelk en sojasaus toe. Pers een halve limoen uit boven de pan. Voeg de komijn, kurkuma, kerrie en nootmuskaat toe. Roer alles goed door en laat de zoete aardappelcurry zo’n 30 minuten zachtjes stoven met de deksel half op de pan zodat het vocht kan ontsnappen. Spoel de kikkererwten af en voeg toe na het stoven. Roerbak de spinazie in een aparte pan. Schep de curry op het bord. Bestrooi met verse koriander en maak met de roerbakspinazie een mooi dakje. Natuurlijk kun je het gerecht serveren met naanbrood of rijst.

Dit gerechtje ziet er heel mooi uit en is ook nog eens superlekker. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: