Kom van dat dak af

Voor de derde dag op een rij belt hij precies om 8.00 uur ’s morgens aan en gaat linea recta het dak op. Hij heeft 62 jaar op de teller, moet met regelmaat op zijn kleinkinderen passen, maar klimt als een rat zo snel het dak op om mijn dakkapel te schuren, te plamuren en te verven. En tussendoor wast hij ook nog even het raam. “Want daarvoor zal mevrouw ook wel niet het dak op gaan”, veronderstelt hij.

Wat ben ik blij met deze handige en vooral lenige senior. Want wat zijn ze moeilijk te vinden: de stukadoors, de timmermannen en de schilders met tijd. “Ik ben er eentje van het ouderwetse soort”, zegt hij verontschuldigend. En als ik hem niet begrijpend aankijk, vervolgt hij: “Misschien doe ik er een beetje langer over dan anderen, maar ik wil het graag goed doen.” Nou… ik ben blij met deze man die dan wellicht iets meer tijd neemt voor de klus, maar me zonder terughoudendheid ook nog de nodige tips geeft voor het onderhoud van mijn schilderwerk elders in het huis. En hoe ik werk en kosten kan besparen… daar heeft hij ook wel ideeën over. Want hij heeft liever dat ik het schilderwerk overlaat aan een vakman en zeker niet op het idee kom om de vriend het dak op te jagen. Maar ik kan nog altijd veel zelf doen om kosten te besparen. “Afwassen en schuren, mevrouwtje. Dat kost echt veel tijd. Daar heb je geen vakman voor nodig en dat zijn kosten die de portemonnee hard raken”, vertrouwt hij mij toe.

Of hij – nu hij toch hier is – misschien ook nog even een adviesje heeft voor het opnieuw kitten van mijn douchecabine. “Ik zag net dat hij het afkitten van de ramen zo mooi strak en toch behoorlijk snel voor elkaar kreeg.” En of hij nog een kopje koffie lust met een flink stuk peperkoek? Want waar hij de vakman is qua schilderen en aanverwante zaken, ben ik natuurlijk kampioen in het paaien.

Na drie dagen Piet de schilder in huis te hebben gehad, is er weer een hoop achterstallig onderhoud geklaard. Dakkappelletje staat weer te pronken in het zonlicht. Buitenschilderwerk hier en daar wat aangepakt en weer een heerlijk schone douche. Wat zo’n vakman in huis al niet kan doen. Geweldig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: