Ministerie van Zinloze Zaken

Al jaren pleit ik voor de oprichting van een ministerie van Zinloze Zaken. Maar helaas… de voorgaande kabinetten hadden er – om hen moverende redenen – totaal geen oren naar. Nu echter de formatie van een nieuw kabinet weer in volle gang is en vooral ook, nu vrouwen het politieke toneel bestormen, denk ik dat de tijd meer dan rijp is voor mijn sublieme plan.

In het ministerie van Zinloze Zaken wil ik natuurlijk de minister zijn, want als initiatiefnemer en bedenker van dit hoogst ongebruikelijke ministerie ben ik daar uiteraard het meest geschikt voor. Ik vermoed dat er ook meteen een staatssecretaris bij moet komen én een hele trits ambtenaren, want we gaan het druk krijgen om alle zinloze zaken in de openbare ruimtes de komende vier jaren opgeruimd te krijgen.

Als eerste ga ik alle zinloze kunstwerken die zonder goeie reden in prachtige natuurgebieden zijn geplaatst linea recta naar de schroothoop brengen. De natuur heeft geen roestig ijzer of betonnen misbaksels nodig. Met meer dan vijftig tinten groen en een keur aan bloemen en dieren is de natuur mooi genoeg van zichzelf en meer dan de moeite waard om weer eens goed bekeken te worden.

Zodra de natuur weer het podium terug heeft dat zij verdient, ga ik subiet door met het verwijderen van alle zinloze borden uit het straatbeeld. Ooit gezien hoeveel nutteloze informatie er in één straat kan staan? Om gek van te worden! Al die ge- en verboden, reclameborden en overige irritante informatie gaan zonder pardon de container in om nooit meer in het straatbeeld terug te mogen keren.

Ook routeplanners worden hard aangepakt. Want hoe zinloos is de instructie die je krijgt als de navigatiestem zegt: “Rij door op route”, terwijl je met de beste wil van de wereld slechts één kant op kunt? ‘Auditieve vervuiling’ noem ik dat soort overbodige instructies en ook daar moeten we rap een einde aan maken.

Mijn ministerie houdt van opruimen. Dat doe ik thuis ook regelmatig en ik kan je verzekeren: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En juist dáár heeft iedereen zo’n behoefte aan. Zeker nu! Gezien de drukte in het afgelopen jaar bij de vuilstort, de kringloopwinkels en online verkoopkanalen weet ik zeker dat er miljoenen mensen in de opruimstand staan. Zij zullen mijn acties beslist waarderen. Zonder hier ook maar één peiling naar gedaan te hebben, verwacht ik dan ook een breed draagvlak voor mijn ideeën onder álle gremia van het Nederlandse volk; van hoog tot laag, van links tot rechts. En zelfs de complotdenkers zullen onder de indruk zijn van zoveel daadkracht.

Omdat ik vermoed dat er heel veel zinloze zaken zijn die dringend opgeruimd mogen worden, maar waar ik geen weet van heb, roep ik hierbij de hulp in van alle burgers: groot en klein. Meld mij via de reactieknop onder deze blog wat je als zinloos in de openbare ruimte ervaart en gebruik daarbij al je zintuigen. Ik zie je reactie graag tegemoet.

Samen ruimen we Nederland lekker op!

Namens het ministerie van Zinloze Zaken,
Sylvia Schalken, uw minister

Eén opmerking over 'Ministerie van Zinloze Zaken'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: