Pilav

“Kun je eens een keer Pilav maken?”, vroeg de vriend mij laatst. Pilav, Pilav…. dat is toch iets met rijst en kip en abrikozen? In mijn studententijd aten we dat vaak, maar sindsdien heb ik het nooit meer op tafel gezet. Ik moest dus op zoek naar het recept. Het heeft even geduurd voordat ik de Pilav van vroeger weer op tafel wist te toveren. Maar onderstaand recept komt aardig in de buurt. Ik ben maar wat blij dat dit heerlijke gerecht weer terug is in mijn keuken. Geef vooral je eigen draai aan het recept en maak het gerecht beslist een dag van tevoren: maakt de Pilav nóg lekkerder.

Voor 4 personen:

  • 300 gram rijst
  • 200 gram cashewnoten, 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons en 2 paprika’s (rood en geel)
  • 1 tl kaneel, 1 tl komijnpoeder, blokje groentebouillon, 2 blaadjes laurier, 2 steranijs
  • 250 g cherrytomaten en 1 Spaanse peper
  • klein pakje tomatenpuree
  • 50 g rozijnen en 1 bosje munt
  • 400 g perzik uit blik
  • 300 g kikkererwten uit blik of tuinerwten uit de diepvries
  • zout/peper

Verhit een koekenpan zonder olie en rooster hierin de cashewnoten bruin. Leg ze even apart. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit ui en knoflook met een scheutje olie in een hapjespan. Snij de champignons, de paprika en de Spaanse peper en voeg deze toe aan de pan. Bak het ongeveer 5 minuten.

Voeg de kaneel, komijnpoeder, groentebouillonpoeder en tomatenpuree toe. Voeg eventueel wat vocht van de perziken toe als je het gerecht nog wat smeuïger wilt maken. Voeg de rozijnen, de steranijs en laurierblaadjes toe. Halveer de cherrytomaten en voeg deze toe. Roer het geheel goed door en doe de deksel op de pan. Laat het gerecht zo’n 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen.

Snij intussen de halve perziken in partjes. Spoel de kikkererwten schoon en voeg deze toe aan de Pilav. Maak de Pilav af met de cashewnoten en een paar blaadjes munt en serveer dit heerlijke prutje met de gekookte rijst.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: