Coquilles

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een lekker recept met je deelde. Ondertussen eet ik heerlijk en gezond, maar niet alles komt door de ballotagecommissie die bepaalt wat wel en niet gepubliceerd mag worden. Maar nu heb ik toch weer iets lekkers dat je écht een keer moet proberen: gemarineerde coquilles op een bedje van babyspinazie en parelcouscous, omkleed met een warm prutje. Komtie!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 4 coquilles per persoon
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 4 eetlepels zoete chilisaus
 • parelcouscous
 • 1 grote ui en 2-3 tenen knoflook
 • 6 zongedroogde tomaten en 2 verse tomaten
 • 2-4 geroosterde paprikarepen uit een pot
 • klein blikje bonenmix of blikje mais
 • sesamzaadjes
 • handje geweekte rozijnen
 • 100 gram babyspinazie

Meng de sojasaus en zoete chilisaus en marineer de coquilles hierin. Laat dit even staan terwijl je de andere onderdelen bereidt. Kook de parelcouscous volgens de instructie op het pak. Voeg de geweekte rozijnen toe aan de couscous en verwarm ze even mee. Snipper de ui en fruit deze aan, snijd of pers de knoflook en voeg deze toe. Snij de tomaten en voeg deze toe. Bak even alles goed door. Snij de zongedroogde tomaten en geroosterde paprikarepen klein en voeg toe. Voeg de bonenmix toe. Maak het prutje op smaak met wat (cayenne)peper en/of zout en/of kruiden naar eigen smaak. Verhit de pan. Bak de coquilles in de eigen marinade 2 minuten aan elke kant. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.

Maak het bord mooi op:
Spreid de babyspinazie op elk bord. Doe de parelcouscous in een klein kommetje en stort de couscous in het midden van het bord. Schep het warm prutje hierom heen. Leg de coquilles op de parelcouscous. Schep het restant van de marinade over de coquilles en garneer het geheel met de geroosterde sesamzaadjes.

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: