Dominokoken©

“Wat ga je doen?”, vraagt de vriend vol verbazing. Ik heb hem zojuist verteld dat ik een leuke ontdekking heb gedaan op het gebied van ‘duurzaam koken’. En ik heb maar meteen een naam bedacht voor het fenomeen dat ik nu de wereld in slinger onder de naam: ‘Dominokoken’. Het ontstond deze week per toeval toen ik een halve koolrabi overhad van de maaltijd van de vorige dag. “Wat zal ik hier nou eens mee gaan doen?”, was de simpele gedachte.

  • Het werd een lekker maaltje met risotto, venkel, koolrabi en babyspinazie.
  • Maar toen had ik weer spinazie over. En dus maakte ik de volgende dag een curry van zoete aardappel met kikkererwten en spinazie.
  • Het restant van de kikkererwten gebruikte ik voor een lekkere poke bowl.
  • Maar toen had ik van alle groenten weer een beetje over. Ideaal om alles de volgende dag te gebruiken voor een heerlijke pasta met vegetarisch gehakt.
  • Het restant van het gehakt mengde ik de volgende dag met verschillende soorten paddenstoelen, uien en zongedroogde tomaatjes en daarmee vulde ik van die leuke bolcourgettes die je in de oven laat garen.

En zo gebeurde het dat ik maar bleef ‘doorkoken’; steeds weer voortgaand op de overblijvende ingrediënten van de dag ervoor. Het is niet alleen een uitdaging om steeds weer een leuke, volwaardige, gezonde en kleurrijke maaltijd op tafel te zetten, maar het is vooral ook een verrassing; élke dag weer. En een leuk spel. Want zodra je ziet dat er restjes op het aanrecht blijven staan, ga je meteen een leuk gerecht voor de volgende dag bedenken. Na een dag of zeven ‘Dominokoken’ zorg ik er voor dat écht alles opgaat; zodat ik weer met een schone lei kan beginnen.

Het patent voor deze leuke manier van koken heb ik alvast op mijn naam gezet: Dominokoken© Kijk voor lekkere recepten bij de rubriek gezond op mijn blogsite.

4 gedachten over “Dominokoken©

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: